Ri­sot­to met snij­bo­nen

Scheutje voor scheutje wordt de risotto steeds zachter, met een heerlijk smeuïg eindresultaat!

(101)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Scheutje voor scheutje wordt de risotto steeds zachter, met een heerlijk smeuïg eindresultaat! 4 personen
3 101

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ris de blaadjes van de helft van de takjes tijm. Snipper de ui. Snijd de bleekselderij in plakjes. Verhit 1/3 van de boter in een pan en fruit de ui en de bleekselderij 3 min. Voeg de rijst en de tijmblaadjes toe en bak 3 min. mee.
  2. Schenk een flinke scheut bouillon bij de rijst en laat de rijst, al roerend, de bouillon opnemen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.
  3. Verhit ondertussen 1/3 van de boter in een koekenpan en bak de worstjes in 8 min. gaar.
  4. Voeg de laatste 5 min. de bevroren snijbonen toe aan de risotto. Zet het vuur uit en voeg de rest van de boter toe. Laat met de deksel op de pan 5 min. staan. Snijd de worstjes in stukjes en schep deze door de risotto.
  5. Verdeel de risotto over de borden en garneer eventueel met een takje tijm. Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

variatietip:

Maakt u de risotto alleen voor volwassenen? Met witte wijn krijgt hij extra smaak. Bak de rijst, blus af met een scheut wijn en als die is opgenomen door de rijst, begint u met de bouillon.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Risotto met snijbonen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met snij­bo­nen

1
1
  • 15 g tijm
  • 2 uien
  • 3 stengels bleekselderij
  • 25 g boter
  • 300 g risottorijst

Ris de blaadjes van de helft van de takjes tijm. Snipper de ui. Snijd de bleekselderij in plakjes. Verhit de boter in een pan en fruit de ui en de bleekselderij 3 min. Voeg de rijst en de tijmblaadjes toe en bak 3 min. mee.

2
2
  • 1 liter kippenbouillon

Schenk een flinke scheut bouillon bij de rijst en laat de rijst, al roerend, de bouillon opnemen. Herhaal dit tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ca. 20 min.

3
3
  • 25 g boter
  • 300 g runderchipolata

Verhit ondertussen de boter in een koekenpan en bak de worstjes in 8 min. gaar.

4
4
  • 300 g snijbonen
  • 25 g boter

Voeg de laatste 5 min. de bevroren snijbonen toe aan de risotto. Zet het vuur uit en voeg de rest van de boter toe. Laat met de deksel op de pan 5 min. staan. Snijd de worstjes in stukjes en schep deze door de risotto.

5
5

Verdeel de risotto over de borden en garneer eventueel met een takje tijm. Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.

variatietip:

Maakt u de risotto alleen voor volwassenen? Met witte wijn krijgt hij extra smaak. Bak de rijst, blus af met een scheut wijn en als die is opgenomen door de rijst, begint u met de bouillon.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.