Ri­sot­to met groen­te en gar­na­len

Oranje wortel, groene bleekselderij en roze garnalen: een vrolijke boel!

(295)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Oranje wortel, groene bleekselderij en roze garnalen: een vrolijke boel! 4 personen
3 295

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Ontdooi de cocktailgarnalen. Snijd de winterpeen in kleine blokjes (brunoise). Snijd de bleekselderij in boogjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  2. Verhit de boter in een pan. Fruit de ui en de knoflook 2 min. Voeg de winterpeen en de bleekselderij toe en bak 3 min. mee. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.
  3. Neem de risotto van het vuur. Snijd de peterselie fijn. Meng de ontdooide garnalen, peterselie en peper en zout door de risotto. Serveer direct.
video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 415 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 7 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.440 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2012 nr. 08 - Italië, Receptkaart 2012 week 32-35

Risotto met groente en garnalen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met groen­te en gar­na­len

1
1
  • 300 g cocktailgarnalen

Ontdooi de cocktailgarnalen.

2
2
  • 1 winterpeen
  • 5 stengels bleekselderij

Snijd de winterpeen in kleine blokjes (brunoise). Snijd de bleekselderij in boogjes.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

3
3
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 25 g boter

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de boter in een pan. Fruit de ui en de knoflook 2 min.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

4
4

Voeg de winterpeen en de bleekselderij toe en bak 3 min. mee.

5
5
  • 300 g risottorijst
  • 1 liter kippenbouillon

Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen.

6
6

Voeg dan weer een scheut bouillon toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.

7
7
  • 1 bakje platte peterselie

Neem de risotto van het vuur. Snijd de peterselie fijn. Meng de ontdooide garnalen, peterselie en peper en zout door de risotto. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.