Ri­sot­to met ba­con en cour­get­te

Romige risotto met knapperige gebakken bacon: wát een combi!

(122)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Romige risotto met knapperige gebakken bacon: wát een combi! 4 personen
3 122

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit 1/5 van de olie in een koekenpan met dikke bodem en bak hierin de bacon licht krokant. Neem de bacon uit de pan en laat hem uitlekken op keukenpapier. Voeg 2/5 van de olie aan het bakvet toe, roer de rijst erdoor en roer tot de korrels gaan glanzen. Schenk telkens een scheutje hete bouillon bij de rijst en roer tot de bouillon is opgenomen. Ga zo door tot alle bouillon is opgenomen.
  2. Snijd de courgette in plakken, pers de knoflook en snipper de ui. Verhit intussen in een wok de rest van de olie. Bak in de olie de ui en courgette 2 min. met de knoflook en breng op smaak met peper en zout.
  3. Rasp de kaas. Roer, als alle bouillon door de rijst is opgenomen, de kookroom, sherry, kaas en peterselie erdoor. Schep eerst de groenten en dan de risotto op de borden; leg de plakjes bacon erop.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 560 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 1.545 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Risotto met bacon en courgette

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met ba­con en cour­get­te

1
1
  • 1 el olie
  • 100 g bacon

Verhit de olie in een koekenpan met dikke bodem en bak hierin de bacon licht krokant. Neem de bacon uit de pan en laat hem uitlekken op keukenpapier.

2
2
  • 2 el olie
  • 350 g risottorijst

Voeg nog wat olie aan het bakvet toe, roer de rijst erdoor en roer tot de korrels gaan glanzen.

3
3
  • 1 liter hete kippenbouillon

Schenk telkens een scheutje hete bouillon bij de rijst en roer tot de bouillon is opgenomen. Ga zo door tot alle bouillon is opgenomen.

4
4
  • 200 g courgette
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 2 el olie

Snijd de courgette in plakken, pers de knoflook en snipper de ui. Verhit intussen in een wok de olie.

5
5

Bak in de olie de ui en courgette 2 min. met de knoflook en breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 2 el kookroom
  • 2 el droge sherry
  • 50 g grano padano
  • 4 el verse peterselie

Rasp de kaas. Roer, als alle bouillon door de rijst is opgenomen, de kookroom, sherry, kaas en peterselie erdoor.

7
7

Schep eerst de groenten en dan de risotto op de borden; leg de plakjes bacon erop.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.