Pad­den­stoe­len­ri­sot­to met spi­na­zie

Haal de herfst in huis met paddenstoelen. Bijvoorbeeld met deze onweerstaanbare risotto.

(612)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Haal de herfst in huis met paddenstoelen. Bijvoorbeeld met deze onweerstaanbare risotto. 4 personen
3 612

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Bereiden

  1. Snipper de ui. Verhit 2/3 van de olie in een hapjespan, voeg de ui toe en fruit 1 min. Doe de risottorijst erbij en bak 2 min. mee tot de korrels glazig zijn.
  2. Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon toe en kook de rijst in 15-20 min. zachtjes gaar. Voeg na 10 min. de kookroom toe.
  3. Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de champignons in 4 min. bruin. Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken. Schep de champignons en spinazie met de helft van de kaas door de risotto. Voeg peper toe. Schep op de borden en bestrooi met de rest van de kaas.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 66 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 1.450 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2013 week 40

Paddenstoelenrisotto met spinazie

terug naar recept

Pad­den­stoe­len­ri­sot­to met spi­na­zie

1
  • 1 ui

Snipper de ui.

2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan, voeg de ui toe en fruit 1 min.

3
  • 300 g risottorijst

Doe de risottorijst erbij en bak 2 min. mee tot de korrels glazig zijn.

4
  • 750 ml groentebouillon (van tablet)

Voeg de helft van de bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg de rest van de bouillon toe en kook de rijst in 15-20 min. zachtjes gaar.

5
  • 250 ml kookroom light

Voeg na 10 min. de kookroom toe.

6
  • 1 el olijfolie
  • 250 g gesneden kastanjechampignons

Verhit de rest van de olie in een koekenpan. Bak de champignons in 4 min. bruin.

7
  • 300 g bladspinazie

Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken.

8
  • 150 g Grana Padano

Schep de champignons en spinazie met de helft van de kaas door de risotto. Voeg peper toe. Schep op de borden en bestrooi met de rest van de kaas.

9

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.