Zalm­pak­ket­je met prei

(269)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht 4 personen
3 269

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 bakpapier (30 x 30 cm)
  • paktouw

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C. Prik een paar gaatjes in de verpakking en verwarm de aardappelschijfjes 5 min. in de magnetron op 700 watt. Verdeel de aardappelschijfjes over het midden van de stukken bakpapier of aluminiumfolie (30 x 30 cm, aluminiumfolie eerst invetten met olie). Strooi er wat (versgemalen) peper en zout over.
  2. Snijd de dille fijn. Meng de mosterd met de olie en dille en breng op smaak met peper en zout. Wrijf de stukken zalm rondom in met het mosterdmengsel en leg ze op de aardappelplakjes. Maak de prei schoon en snijd in grove ringen. Snijd de ui in flinterdunne ringen. Verdeel de prei en rode ui over de zalm.
  3. Schenk de bouillon eroverheen en vouw de pakketjes rond de vis omhoog, bind ze met paktouw vast. Zorg dat de pakketjes goed dicht zitten, zodat er geen stoom kan ontsnappen. Leg de pakketjes op de bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat de zalmpakketjes in ca. 20 min. gaar worden. Leg de pakketjes op de borden en vouw ze open.

bereidingstip:

Gerechten stomen in een pakketje heet 'en papilotte' en dit kan in de oven met bakpapier of aluminiumfolie.

video

Prei was­sen

Instructievideo - 00:29 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 340 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 29 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zalmpakketje met prei

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm­pak­ket­je met prei

1
1

Verwarm de oven voor op 225 °C.

2
2
  • 450 g aardappelschijfjes

Prik een paar gaatjes in de verpakking en verwarm de aardappelschijfjes 5 min. in de magnetron op 700 watt.

3
3

Verdeel de aardappelschijfjes over het midden van de stukken bakpapier of aluminiumfolie (vet het aluminiumfolie eerst in met olie).

4
4
  • 2 el verse dille
  • ½ el mosterd
  • 1 el zonnebloemolie

Strooi er wat (versgemalen) peper en zout over. Snijd de dille fijn. Meng de mosterd met de olie en dille en breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 4 zalmfilet

Wrijf de stukken zalm rondom in met het mosterdmengsel en leg ze op de aardappelplakjes.

6
6
  • 2 preien
  • 1 rode ui

Maak de prei schoon en snijd in grove ringen. Snijd de ui in flinterdunne ringen. Verdeel de prei en rode ui over de zalm.

7
7
  • 100 ml visbouillon (van tablet)

Schenk de bouillon eroverheen en vouw de pakketjes rond de vis omhoog, bind ze met paktouw vast.

Tip: Zorg dat de pakketjes goed dicht zitten, zodat er geen stoom kan ontsnappen.

8
8

Leg de pakketjes op de bakplaat. Schuif de bakplaat in het midden van de oven en laat de zalmpakketjes in ca. 20 min. gaar worden.

9
9

Leg de pakketjes op de borden en vouw ze open.

bereidingstip:

Gerechten stomen in een pakketje heet 'en papilotte' en dit kan in de oven met bakpapier of aluminiumfolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.