Ro­mi­ge mos­terd­soep met ver­se mos­se­len

(22)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 22

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Mosselen wassen en uitzoeken, kapotte exemplaren weggooien. Mosselen in wijn koken tot schelpen open gaan. Mosselen afgieten, kookvocht opvangen. Mosselen uit schelp halen. Ongeveer 12 mooie mosselen in schelp laten zitten. In soeppan boter laten smelten, mosterd toevoegen en 1 min. meewarmen. Bloem toevoegen en goed roeren tot vaste massa ontstaat. Bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Met garde stevig roeren tot gebonden saus ontstaat. Opgevangen kookvocht erdoor roeren en aan de kook brengen. Room erdoor roeren en nog 1 min. laten doorkoken. Gepelde mosselen toevoegen. Bosui in ringetjes snijden. Soep in vier borden scheppen en met mosselen in schelp garneren. Met bosui bestrooien

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2005 week 06-07

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.