Prei-mos­terd­soep

Mosterdsoep zonder spekjes? Ja hoor. In deze prei-mosterdsoep mis je het vlees geen moment!

(961)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands voorgerecht Mosterdsoep zonder spekjes? Ja hoor. In deze prei-mosterdsoep mis je het vlees geen moment! 4 personen
3 961

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Was de prei en snijd in ringen. Verhit de olie in een soeppan. Leg enkele lichtgroene, dunne ringen prei apart voor de garnering en bak de rest op middelhoog vuur 3 min. in de olie.
  2. Snijd de aardappelen in blokjes. Voeg de aardappelen en bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 10-15 min. zachtjes doorkoken. Schep de mosterd en de crème fraîche in de soep en pureer het geheel met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Verwarm de soep nog even kort en schep hem in kommen of diepe borden. Strooi er de achtergehouden ringen prei over.

variatietip:

Voor extra pit kun je in plaats van een milde Zaanse ook een wat hetere mosterd gebruiken.

combinatietip:

Lekker met stokbrood

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 205 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 4 g
  • natrium 1.105 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Prei-mosterdsoep

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei-mos­terd­soep

1
1
  • 500 g preien

Was de prei en snijd in ringen.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

2
2
  • 2 el olie

Verhit de olie in een soeppan. Leg enkele lichtgroene, dunne ringen prei apart voor de garnering en bak de rest op middelhoog vuur 3 min. in de olie.

3
3
  • 2 aardappelen

Snijd de aardappelen in blokjes.

4
4
  • 1 liter kippenbouillon

Voeg de aardappelen en bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 10-15 min. zachtjes doorkoken.

5
5
  • 2 el Zaanse mosterd
  • 125 ml crème fraîche

Schep de mosterd en de crème fraîche in de soep en pureer het geheel met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

6
6

Verwarm de soep nog even kort en schep hem in kommen of diepe borden. Strooi er de achtergehouden ringen prei over.

variatietip:

Voor extra pit kun je in plaats van een milde Zaanse ook een wat hetere mosterd gebruiken.

combinatietip:

Lekker met stokbrood

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.