Ro­mi­ge mos­se­len met dil­le

(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 38

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Spoel de mosselen in ruim koud water. Controleer ze en verwijder beschadigde en openstaande schelpen. Laat de mosselen uitlekken.
  2. Verhit de boter in een mosselpan of hapjespan. Voeg de ui en bleekselderij toe en bak 3 min. Voeg de slagroom en mosterd toe en breng aan de kook. Doe de mosselen en de wijn erbij. Schep regelmatig om.
  3. Snijd de dille fijn. Breng de mosselen op smaak met peper en zout. Schep ze om en verwijder de dichte schelpen. Haal de pan van het vuur af en bestrooi met de dille. Serveer met roggebrood en een salade van rode bietjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 570 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 36 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.