Gar­na­len­ri­sot­to

Met dit Italiaanse gerecht zet je iets bijzonders op tafel. De groenten: prei en tuinerwten.

(485)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Met dit Italiaanse gerecht zet je iets bijzonders op tafel. De groenten: prei en tuinerwten. 4 personen
4 485

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Maak de prei schoon en snijd in ringen. Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Herhaal tot de rijst bijna gaar is. Dit duurt ongeveer 15 min.
  2. Voeg de bevroren tuinerwten toe en kook de rijst nog ca. 5 min. Roer regelmatig. Neem de pan van het vuur, roer de crème fraîche en de garnalen erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat 3 min. afgedekt staan. Verdeel de risotto over diepe borden.
video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 540 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.255 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Garnalenrisotto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gar­na­len­ri­sot­to

1
1
  • 2 preien

Maak de prei schoon en snijd in ringen.

Prei wassen

Instructievideo

00:29 min.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei 2 min.

3
3
  • 300 g risottorijst

Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn.

4
4
  • 750 ml visbouillon

Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze door de rijst is opgenomen. Herhaal tot de rijst bijna gaar is. Dit duurt ongeveer 15 min.

5
5
  • 225 g extra fijne tuinerwten

Voeg de bevroren tuinerwten toe en kook de rijst nog ca. 5 min. Roer regelmatig.

6
6
  • 125 ml crème fraîche
  • 250 g roze garnalen

Neem de pan van het vuur, roer de crème fraîche en de garnalen erdoor en breng op smaak met peper en zout. Laat 3 min. afgedekt staan.

7
7

Verdeel de risotto over diepe borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.