Stro­ga­noff-schnit­zel met bo­nen­sa­la­de

Snel, makkelijk en (als vanzelfsprekend) lekker. De saus maakt dit gerecht af.

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
oost-europees hoofdgerecht Snel, makkelijk en (als vanzelfsprekend) lekker. De saus maakt dit gerecht af. 1 personen
2 17

Ingrediënten

1 persoon

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwijder de steelaanzet en de puntjes van de sperziebonen en kook de bonen in water met zout in 6 min. beetgaar. Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi de schnitzel met peper en zout en bak het vlees in 8 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.
  2. Verwarm ondertussen de stroganoffsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de rijst in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Spoel de sperziebonen onder koud stromend water. Laat uitlekken. Snipper de sjalot. Meng de sjalot met de bonen en dressing. Stort de rijst op 1 bord. Leg er de schnitzel bij. Schep de stroganoffsaus over de schnitzel en serveer met de bonensalade.

variatietip:

Stroganoffsaus is ook lekker bij gegrilde kipfilet of biefstuk.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 845 kcal
  • eiwit 39 g
  • koolhydraten 73 g
  • vet 41 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 701 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Stroganoff-schnitzel met bonensalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stro­ga­noff-schnit­zel met bo­nen­sa­la­de

1
1
  • 200 g sperziebonen

Verwijder de steelaanzet en de puntjes van de sperziebonen en kook de bonen in water met zout in 6 min. beetgaar.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 125 g varkensschnitzels

Verhit de olie in een koekenpan. Bestrooi de schnitzel met peper en zout en bak het vlees in 8 min. bruin en gaar. Keer regelmatig.

3
3
  • 1 zakje stroganoffsaus

Verwarm ondertussen de stroganoffsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4
4
  • 150 g 1 minuut basmatirijst

Verwarm de rijst in de magnetron volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5

Spoel de sperziebonen onder koud stromend water. Laat uitlekken.

6
6
  • 2 el sladressing yoghurt

Snipper de sjalot. Meng de sjalot met de bonen en dressing.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

7
7

Stort de rijst op 1 bord. Leg er de schnitzel bij. Schep de stroganoffsaus over de schnitzel en serveer met de bonensalade.

variatietip:

Stroganoffsaus is ook lekker bij gegrilde kipfilet of biefstuk.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.