Cur­ry met kip en mun­tyog­hurt

Yoghurt met munt als extra dip: lekker fris!

(118)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indiaas hoofdgerecht Yoghurt met munt als extra dip: lekker fris! 4 personen
3 118

Ingrediënten

Keukenspullen
  • magnetron

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en garam masala 2 min. Halveer ondertussen de bloemkool- en broccoli roosjes. Voeg de groenten, bouillontablet, tomato frito, kip, het hete water, peper en eventueel zout toe en breng op hoog vuur aan de kook. Laat 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven. Roer af en toe.
  2. Snijd ondertussen de blaadjes munt fijn en meng 2/3 ervan met 2/3 van de yoghurt. Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron. Neem de curry van het vuur en roer de rest van de yoghurt erdoor. Serveer met de muntyoghurt en bestrooi met de rest van de munt.

variatietip:

Vervang de munt door 15 gram verse koriander.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 1.899 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 2 2016

Curry met kip en muntyoghurt

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cur­ry met kip en mun­tyog­hurt

1
1
  • 3 el arachideolie
  • 175 g uiensnippers
  • 2 el garam masala
  • 700 g bloemkool- en broccoliroosjes

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en garam masala 2 min. Halveer ondertussen de bloemkool- en broccoliroosjes.

2
2
  • 1 tablet kippenbouillontablet
  • 660 ml tomato frito
  • 345 g kipfilethaasjes
  • 250 ml heet water

Voeg de groenten, bouillontablet, tomato frito, kip, het hete water, peper en eventueel zout toe en breng op hoog vuur aan de kook.

3
3

Laat 10 min. op middelhoog vuur met de deksel op de pan stoven. Roer af en toe.

4
4
  • 7½ g munt
  • 100 g Griekse yoghurt

Snijd ondertussen de blaadjes munt fijn en meng 2/3 ervan met de yoghurt.

5
5
  • 600 g 1 minuut basmatirijst

Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron.

6
6
  • 50 g Griekse yoghurt

Neem de curry van het vuur en roer de yoghurt erdoor. Serveer met de muntyoghurt en bestrooi met de rest van de munt.

variatietip:

Vervang de munt door 15 gram verse koriander.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.