Ge­ma­ri­neer­de ar­ti­sjok op toast

  • borrelhapje
  • 4 personen
  • 420 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 5 min. wachten
(28)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan borrelhapje 4 personen
3 28

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de artisjokharten in vieren. Pers 2 tenen knoflook en meng met 5 el olie. Snijd met een scherp mesje de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Snijd de schil in reepjes. Voeg met de rozemarijnnaaldjes toe aan de knoflookolie. Meng de artisjok erdoor en breng op smaak met het citroensap en peper en zout. Marineer minimaal 30 min.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C. Bestrijk de sneetjes brood aan beide zijden met de rest van de olie. Rooster ze ca. 5 min. in de oven. Keer halverwege. Halveer de laatste teen knoflook en wrijf het brood ermee in. Verdeel de artisjok over het brood.

Tip:

Bak de rest van de rozemarijn mee met een karbonade voor een kruidige smaak.

Tip:

U kunt de artisjok 's middags al marineren. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

video

Snij­den

Instructievideo - 02:22 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.