Zalm op toast met ci­troen­room

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 505 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 8 min. wachten
(67)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 67

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, deegroller

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd het brood in plakken van ca. 1 cm dik. Rol ze plat met de deegroller en bestrijk ze met 3/4 van de olie. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in ca. 6-8 min. goudbruin en knapperig.
  2. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en meng met de crème fraîche. Snijd de helft van de dille fijn en voeg toe. Schep in een serveerkom, maak in het midden een kuiltje en schenk de rest van de olie erin.
  3. Garneer de zalm met de rest van de dille. Serveer met de saus en de toast. Lekker met een partje citroen.
video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 505 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Zalm op toast met citroenroom

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm op toast met ci­troen­room

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 1 meergranen stokbrood

Snijd het brood in plakken van ca. 1 cm dik.

3
3
  • 3 el olijfolie extra vierge

Rol het brood plat met de deegroller en bestrijk ze met de olie. Leg op bakplaat met bakpapier en bak ze in ca. 6-8 min. goudbruin en knapperig.

4
4
  • 1 citroen
  • 125 crème fraîche
  • 7½ g dille

Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en meng met de crème fraîche. Snijd de helft van de dille fijn en voeg toe.

5
5
  • 1 el olijfolie extra vierge

Schep in een serveerkom, maak in het midden een kuiltje en schenk de rest van de olie erin.

6
6
  • 200 g gerookte zalm
  • 7½ g dille

Garneer de zalm met de rest van de dille. Serveer met de saus en de toast. Lekker met een partje citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.