Ge­ma­ri­neer­de ar­ti­sjok­har­ten

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 225 kcal voedingswaarden
    • 5 min. bereiden
    • 1 uur wachten
(31)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht 4 personen
4 31

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Laat de artisjokharten uitlekken in een zeef. Ris van de tijm de blaadjes van de takjes en haal bij de peterselie de blaadjes van de steeltjes. Leg de kruiden in een schaal. Halveer de citroen en snijd 1 helft in plakjes. Pers de andere helft boven de kruiden uit. Roer de olie erdoor en voeg peper en zout naar smaak toe. Schep de artisjokharten, de knoflook en de plakjes citroen erdoor. Laat de artisjokken 1 uur afgedekt staan, schep af en toe om. Leg de artisjokken op een schaal. Schenk de marinade over de artisjokken.

Tip:

U kunt de artisjokken ?s ochtends marineren. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 19 g
  • vet 2 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.