Ar­ti­sjok­har­ten op to­ma­ten­brood

  • borrelhapje
  • 8 personen
  • 200 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 15 min. bereiden
    • 6 min. wachten
(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan borrelhapje 8 personen
3 12

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd 1 teen knoflook in flinterdunne plakjes. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Scheur het basilicum in kleine stukjes. Schep de artisjokharten om met de knoflook, het citroenrasp en het basilicum. Voeg het citroensap, 3 el olie en peper en zout naar smaak toe. Laat 1 uur marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de ciabatta. Besprenkel met de rest van de olie en bak 6 min. in de oven. Halveer de tweede teen knoflook en wrijf met de snijkant over het warme brood. Verwijder de zaadlijsten van de tomaten en wrijf het vruchtvlees over het brood. Verdeel de artisjokharten erover. Serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.