Ar­ros­to mor­to van To­scha

(14)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
2 14

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de poten van de kip, en snijd ze op het gewricht doormidden zodat u twee drumsticks en twee dijstukken hebt. Snijd de vleugels van de kip en snijd de borst van het karkas. Bewaar het karkas. Bestrooi alles met peper en zout. Verhit de olie in een braadpan en braad de kip en het karkas in 5 min. op hoog vuur rondom bruin. Draai het vuur laag en voeg de helft van de wijn, de halve bollen knoflook en rozemarijn toe en laat de kip zonder deksel in 1 uur gaar worden. Keer alles regelmatig en schraap de aanbaksels los van de bodem van de pan. Voeg iets wijn of bouillon toe als het droog wordt. Neem de stukken borst (de filets) en het karkas na 30 min. uit de pan als ze stevig aanvoelen en dus gaar zijn. Houd de filets apart. Neem de knoflook uit de pan als hij te donker wordt. Leg de filets terug in de pan als de rest van de kip gaar is. Zet het vuur uit en laat 15 min. rusten met de deksel op de pan. Bestrooi met chilipeper naar smaak.

Tip:

Rozemarijn is ook heerlijk in bijvoorbeeld tomatensoep.

video

Kip ver­de­len

Instructievideo - 01:04 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 0 g
  • vet 53 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.