Groe­ne ri­sot­to met ri­cot­ta

(95)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 95

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een hapjespan en bak de helft van de spinazie. Voeg zodra deze geslonken is de andere helft toe. Houd de spinazie apart.
  2. Verhit 20 g boter in een soeppan met een dikke bodem en bak de ui en bleekselderij op middelhoog vuur 5 min. Laat het geheel niet kleuren. Voeg de rijst toe en bak 3 min. mee totdat de korrels glanzen. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Roer de spinazie en de helft van de ricotta door de risotto. Voeg eventueel nog wat bouillon toe, zodat de risotto nog steeds vochtig is. Neem de pan van het vuur. Breng op smaak met peper, zout en chilipeper.
  3. Roer de rest van de boter erdoor, doe de deksel op de pan en laat de risotto 5 min. staan. Schep de peterselie erdoor en verdeel de rest van de ricotta erover. Serveer direct.
video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.