Ri­sot­to met spi­na­zie en gor­gon­zo­la

In een risotto hoort een goede kaas. Deze keer geen parmezaan, maar pittige gorgonzola.

(151)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht In een risotto hoort een goede kaas. Deze keer geen parmezaan, maar pittige gorgonzola. 4 personen
3 151

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit de boter in een diepe pan. Voeg de ui toe en fruit 3 min. Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen. Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen door de rijst. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min. Voeg de spinazie hand voor hand toe en roer voorzichtig door de risotto. Doe de kaas erbij en roer tot deze is gesmolten. Breng op smaak met peper en serveer direct.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 455 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 62 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 1.460 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Risotto met spinazie en gorgonzola

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met spi­na­zie en gor­gon­zo­la

1
1
  • 25 g boter
  • 1 ui

Snipper de ui. Verhit de boter in een diepe pan. Voeg de uit toe en fruit 3 min.

2
2
  • 300 g risottorijst
  • 100 ml droge witte wijn

Doe de rijst erbij en bak 3 min. mee tot de korrels glazig zijn. Voeg de wijn toe en roer tot deze is opgenomen.

3
3
  • 1 liter kippenbouillon

Voeg een scheut bouillon toe en roer tot deze is opgenomen door de rijst. Voeg dan weer een scheut toe en ga zo door tot de rijst gaar is. Dit duurt ca. 20 min.

4
4
  • 300 g spinazie
  • 100 g gorgonzola

Voeg de spinazie hand voor hand toe en roer voorzichtig door de risotto. Snijd de kaas in blokjes, doe die erbij en roer tot deze is gesmolten. Breng op smaak met peper en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.