Ge­hakt­bal­le­tjes met aman­de­len

(94)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 4 personen
3 94

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm 2 el olie in een pan en bak de amandelen 3 min. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min. Schep alles in een mengkom en laat afkoelen. Meng het gehakt, de helft van de peterselie en het ei erdoor. Voeg chilipeper en zout toe. Draai er met natte handen ballen van ter grootte van een walnoot.
  2. Verhit de rest van de olie en bak de ballen op middelhoog vuur in 15-20 min. gaar. Keer regelmatig. Voeg na 10 min. de wijn toe en na 15 min. de tomaat. Bestrooi vlak voor het serveren met de rest van de peterselie.

Tip:

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 15 min. op laag vuur en bestrooi met de peterselie.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 680 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 59 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.