Ge­stoof­de zo­mer­kip

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 370 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 u. 25 min. wachten
(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht 6 personen
3 30

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bestrijk de kip met 2 el olie en bestrooi met 1 1/2 el kruiden en peper en zout. Verhit 3 el olie in een braadpan en bak de kip op middelhoog vuur goudbruin. Bak 3 hele tenen knoflook en de prei 2 min. mee. Voeg de wijn en 400 ml bouillon toe en breng aan de kook. Laat afgedekt op laag vuur in ca. 75 min. gaar worden. Voeg eventueel de rest van de bouillon toe.
  2. Verwarm de oven voor op 220 °C. Schuif de kip op een met bakpapier beklede bakplaat 8-10 min. in het midden van de oven.
  3. Pers de rest van de knoflook. Verwijder de korstjes en verkruimel het brood. Voeg peper en zout naar smaak toe. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak het kruim, de knoflook en de rest van de kruiden in 3 min. goudbruin.
  4. Snijd de kip in stukken, bestrooi met het kruim.
video

Kip ver­de­len

Instructievideo - 01:04 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 370 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 23 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.