Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Ge­gril­de groen­ten

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 240 kcal voedingswaarden
    • 25 min bereiden
    • 15 min wachten
(49)waardeer
Een lekker italiaans recept. Het vegetarische bijgerecht bevat de volgende ingrediënten: gestreepte aubergine, rode paprika, knoflook, olijfolie, citroensap, rode uien, champignons en basilicum Italiaans bijgerecht 4 personen 240 kcal
3 49

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

1. Bestrooi de aubergine aan beide kanten royaal met zout. Leg ze in een vergiet en laat 15 min. uitlekken. Halveer de paprika en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Snijd elke helft in 3 stukken.

2. Pers de knoflook boven een kommetje. Voeg 4 el olie, het citroensap, de knoflook en peper en zout toe en klop tot een dressing.

3. Bestrijk de paprika, ui en champignons met 1 el olie. Spoel de aubergine af, dep droog met keukenpapier en bestrijk met 1 el olie. Verhit de grillpan en gril de groenten in delen in 5 min. gaar. Keer regelmatig.

4. Leg de groenten in een schaal en verdeel de dressing en het basilicum erover. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Serveer op kamertemperatuur. Lekker bij de fusilli al prosciutto en de vis met bieslook.

video

Groen­ten gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 02:32 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 240 kcal
  • Eiwit 3 g
  • Vet 23 g
  • Koolhydraten 6 g
Tags