Ge­gril­de groen­ten

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 240 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 15 min. wachten
(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht 4 personen
3 58

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen
Keukenspullen
  • grillpan

Bereiden

  1. Bestrooi de aubergine aan beide kanten royaal met zout. Leg ze in een vergiet en laat 15 min. uitlekken. Halveer de paprika en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Snijd elke helft in 3 stukken. Pers de knoflook boven een kommetje. Voeg ⅔ van de olie, het citroensap, de knoflook en peper en zout toe en klop tot een dressing.
  2. Snijd de ui in partjes. Maak de champignongs schoon met keukenpapier en halveer ze. Bestrijk de paprika, ui en champignons met ⅙ van de olie. Spoel de aubergine af, dep droog met keukenpapier en bestrijk met ⅙ van de olie. Verhit de grillpan en gril de groenten in delen in 5 min. gaar. Keer regelmatig.
  3. Leg de groenten in een schaal en verdeel de dressing en de basilicumblaadjes erover. Breng eventueel op smaak met peper en zout. Serveer op kamertemperatuur.

combinatietip:

Lekker bij de fusilli al prosciutto en de vis met bieslook.

video

Groen­ten gril­len op de bar­be­cue

Instructievideo - 02:32 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde groenten

terug naar recept

Ge­gril­de groen­ten

1
1
  • 1 gestreepte aubergine

Bestrooi de aubergine aan beide kanten royaal met zout. Leg ze in een vergiet en laat 15 min. uitlekken.

2
2
  • 1 rode paprika

Halveer de paprika en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten. Snijd elke helft in 3 stukken.

3
3
  • 1 knoflook
  • 4 el olijfolie
  • 2 el citroensap

Pers de knoflook boven een kommetje. Voeg de olie, het citroensap, knoflook en peper en zout toe en klop tot een dressing.

4
4
  • 2 rode uien
  • 250 g champignons
  • 1 el olijfolie

Snijd de ui in partjes. Maak de champignongs schoon met keukenpapier en halveer ze. Bestrijk de paprika, ui en champignons met de olie.

5
5
  • 1 el olijfolie

Spoel de aubergine af, dep droog met keukenpapier en bestrijk met de olie.

6
6

Verhit de grillpan en gril de groenten in delen in 5 min. gaar. Keer regelmatig.

7
7
  • 15 g verse basilicum

Leg de groenten in een schaal en verdeel de dressing en de basilicumblaadjes erover. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

8
8

Serveer op kamertemperatuur.

combinatietip:

Lekker bij de fusilli al prosciutto en de vis met bieslook.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.