Hal­lou­mi­bur­gers met ge­gril­de groen­ten

Ooit wel eens zo'n lekkere burger zonder vlees van de barbecue gegeten? Doe ons er nog maar een!

(33)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Ooit wel eens zo'n lekkere burger zonder vlees van de barbecue gegeten? Doe ons er nog maar een! 4 personen
4 33

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan. Snijd de aubergine en courgette in plakken van ca. 1 cm dik. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in 4 stukken. Doe alle gesneden groenten in een schaal. Snijd ½ teen knoflook fijn en voeg toe. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met de olie. Schep om.
  2. Doe ondertussen de kikkererwten in een zeef, spoel af en laat uitlekken. Doe ze vervolgens in een hoge beker of kom. Voeg het citroensap, de rest van de knoflook, komijn en tahini toe. Pureer met de staafmixer tot een dikke puree. Breng op smaak met peper en zout. Gril de groenten 6 min. op de barbecue. Keer regelmatig. Doe ze terug in de schaal als ze gaar zijn.
  3. Snijd de halloumi in 8 plakken. Gril de plakken 3 min. op de barbecue. Keer halverwege. Snijd de vloerkadetten doormidden en gril de broodjes 1 min. op de snijkant. Besmeer alle broodhelften met houmous. Beleg met aubergine, groene asperges, halloumi, paprika en courgette. Dek af met de bovenste helften.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 31 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 710 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Halloumiburgers met gegrilde groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hal­lou­mi­bur­gers met ge­gril­de groen­ten

1

Steek de barbecue aan.

2
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 paprika

Snijd de aubergine en courgette in plakken van ca. 1 cm dik. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in 4 stukken.

3
  • ½ teen knoflook
  • 50 ml olijfolie

Doe alle gesneden groenten in een schaal. Snijd de knoflook fijn en voeg toe. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met de olie. Schep om.

4
  • 350 g kikkererwten
  • 2 el citroensap
  • ½ teen knoflook
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 el tahini

Doe de kikkererwten met het citroensap, de knoflook, komijn en tahini in een hoge beker en pureer tot een dikke puree. Breng op smaak met peper en zout.

5

Gril de groenten 6 min. op de barbecue. Keer regelmatig. Doe ze terug in de schaal als ze gaar zijn.

6
  • 225 g halloumi
  • 8 groene asperges

Snijd de halloumi in 8 plakken. Gril de plakken en asperges 3 min. op de barbecue. Keer halverwege.

7
  • 4 vloerkadetten

Halveer de kadetten en gril 1 min. op de snijkant. Beleg met hummus, aubergine, asperges, halloumi, paprika en courgette. Dek af met de bovenste helften.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.