Ma­rok­kaan­se stoof­scho­tel met groen­ten

Kaneel, komijn, koriander… Eén hap en je proeft Noord-Afrika.

(100)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
marokkaans hoofdgerecht Kaneel, komijn, koriander… Eén hap en je proeft Noord-Afrika. 4 personen
3 100

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2-3 cm. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm de olie in een ruime pan en fruit de ui en de knoflook 1 min. Snijd de courgette in stukken en de paprika's in repen. Voeg de pompoenblokjes, de courgette, de paprika, de kikkererwten, de tomatenblokjes, het kaneelstokje en de komijn toe. Schep alles om en schenk de bouillon erbij. Breng het vocht aan de kook. Zet het vuur lager en laat de groenten met de deksel schuin op de pan in 30 min. gaar stoven. Schep het gerecht zo nu en dan om. Verwijder aan het einde van de stooftijd het kaneelstokje. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Snijd de koriander grof en strooi erover.

Tip:

Je kunt dit gerecht ook in een dubbele hoeveelheid maken en invriezen.

video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 5 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Marokkaanse stoofschotel met groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­rok­kaan­se stoof­scho­tel met groen­ten

1
1
  • ½ pompoen

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 2-3 cm.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

2
2
  • ½ ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 el olijfolie

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwarm de olie in een ruime pan en fruit de ui en de knoflook 1 min.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • ½ courgette
  • 1 rode paprika

Snijd de courgette in stukken en de paprika's in repen.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

4
4
  • 200 g kikkererwten
  • 200 g tomatenblokjes
  • ½ kaneelstokje
  • 2 tl gemalen komijn

Voeg de pompoenblokjes, de courgette, de paprika, de kikkererwten, de tomatenblokjes, het kaneelstokje en de komijn toe.

5
5
  • 125 ml kippenbouillon

Schep alles om en schenk de bouillon erbij. Breng het vocht aan de kook.

6
6

Zet het vuur lager en laat de groenten met de deksel schuin op de pan in 30 min. gaar stoven. Schep het gerecht zo nu en dan om.

7
7
  • 7½ g verse koriander

Verwijder aan het einde van de stooftijd het kaneelstokje. Breng het gerecht op smaak met peper en zout. Snijd de koriander grof en strooi erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.