Stoof­scho­tel met pom­poen

Laat de herfst maar komen. Wij zetten een stoofschotel met pompoen op tafel.

(377)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Laat de herfst maar komen. Wij zetten een stoofschotel met pompoen op tafel. 4 personen
3 377

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenvaste braadpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de pompoen in kwarten en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Snijd de kwarten in parten van 1 cm en halveer de parten.
  2. Bestrooi de kip met peper en eventueel zout. Snijd de ui in parten en halveer de knoflook. Verhit de olie in de braadpan en bak de kip op hoog vuur in 4 min. rondom goudbruin. Voeg de ui toe en bak 1 min. mee.
  3. Doe de pompoen, knoflook, walnoten en bouillon erbij en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet de pan in het midden van de oven voor een gelijkmatige verhitting. Laat ca. 40 min. stoven.
video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 445 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 315 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Stoofschotel met pompoen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stoof­scho­tel met pom­poen

1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
  • 1 pompoen

Snijd de pompoen in kwarten en verwijder de zaden en draderige binnenkant met een lepel. Snijd de kwarten in parten van 1 cm en halveer de parten.

3
  • 575 g kipdrumsticks
  • 2 rode uien
  • 3 tenen knoflook

Bestrooi de kip met peper en eventueel zout. Snijd de ui in parten en halveer de knoflook.

4
  • 4 el olijfolie

Verhit de olie in de braadpan en bak de kip op hoog vuur in 4 min. rondom goudbruin. Voeg de ui toe en bak 1 min. mee.

5
  • 110 g ongezouten walnoten
  • 250 ml kippenbouillon

Doe de pompoen, knoflook, walnoten en bouillon erbij en schep om. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6

Zet de pan in het midden van de oven voor een gelijkmatige verhitting. Laat ca. 40 min. stoven. Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.