Ma­rok­kaan­se groen­te­stoof­pot met kik­ker­erw­ten

Dagje slank? Check! Dagje vega? Check! En nog lekker kruidig ook.

(291)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
marokkaans hoofdgerecht Dagje slank? Check! Dagje vega? Check! En nog lekker kruidig ook. 4 personen
3 291

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd pompoen in dikke plakken. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Schil dun en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de ui in ringen, de aubergine en de courgette in blokjes en de tomaten in partjes.
  2. Verhit in braadpan olie. Schep de pompoen, ui, courgette, aubergine, tomaat, alle specerijen en wat zout erdoor. Stoof groenten afgedekt op zacht vuur in 20 min. zachtjes gaar. Schep af en toe om.
  3. Spoel in zeef kikkererwten af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Schep de kikkererwten door de groenten en stoof 10 min. zachtjes mee.
  4. Breng op smaak met peper en zout. Strooi munt erover.

combinatietip:

Lekker met Turks brood

video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 165 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Marokkaanse groentestoofpot met kikkererwten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­rok­kaan­se groen­te­stoof­pot met kik­ker­erw­ten

1
1
  • 400 g pompoen

Snijd pompoen in dikke plakken. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant. Schil dun en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

2
2
  • 2 rode uien
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 3 tomaten

Snijd de ui in ringen, de aubergine en de courgette in blokjes en de tomaten in partjes.

Brunoise snijden

Instructievideo

00:38 min.

3
3
  • 3 el olijfolie
  • 2 tl chilipoeder
  • ½ tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 tl gemalen koriander (ketoembar)
  • 1 tl kaneel

Verhit in braadpan olie. Schep pompoen, ui, courgette, aubergine, tomaat, alle specerijen en wat zout erdoor.

4
4

Stoof groenten afgedekt op zacht vuur in 20 min. zachtjes gaar. Schep af en toe om.

5
5
  • 400 g kikkererwten

Spoel in zeef kikkererwten af onder koud stromend water en laat goed uitlekken. Schep de kikkererwten door de groenten en stoof 10 min. zachtjes mee.

6
6
  • 8 g munt

Breng op smaak met peper en zout. Strooi munt erover.

combinatietip:

Lekker met Turks brood

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.