Pom­poen­scho­tel met gei­ten­kaas

Komijn, cayennepeper en kaneel geven deze stoofschotel met pompoen een Noord-Afrikaanse smaak.

(582)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Komijn, cayennepeper en kaneel geven deze stoofschotel met pompoen een Noord-Afrikaanse smaak. 4 personen
3 582

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de pompoen, verwijder de pitten en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de courgette in grove stukken. Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Fruit in een pan met dikke bodem de ui en knoflook 1 min. in olie.
  2. Laat de kikkererwten uitlekken. Voeg de pompoen, courgette, kikkererwten, tomatenblokjes, komijn, cayennepeper en kaneelstokje toe.
  3. Schep het geheel goed om. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat het gerecht met deksel op de pan zacht stoven tot de pompoen zacht is; schep af en toe om. Schep het gerecht in een schaal. Verbrokkel de geitenkaas en strooi over het gerecht.

dieettip:

Kikkererwten zijn peulvruchten die de aardappelcomponent in een maaltijd kunnen vervangen. Maar vergeleken met aardappels (of rijst of pasta) geven ze langer een gevoel van verzadiging.

video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 33 g
  • vet 20 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 575 mg
  • vezels 14 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Gezond eten in het najaar

Pompoenschotel met geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­scho­tel met gei­ten­kaas

1
1
  • 1 pompoen
  • 1 courgette

Schil de pompoen, verwijder de pitten en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de courgette in grove stukken.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

2
2
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 2 el olijfolie

Snijd de knoflook fijn en snipper de ui. Fruit in een pan met dikke bodem de ui en knoflook 1 min. in olie.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 800 g kikkererwten
  • 400 g tomatenblokjes
  • 2 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 mespunt cayennepeper
  • 2 kaneelstokjes

Laat de kikkererwten uitlekken. Voeg de pompoen, courgette, kikkererwten, tomatenblokjes, komijn, cayennepeper en kaneelstokje toe.

4
4

Schep het geheel goed om. Voeg zout en peper naar smaak toe. Laat het gerecht met deksel op de pan zacht stoven tot de pompoen zacht is; schep af en toe om.

Tip: Eventueel scheutje water toevoegen als de pompoenschotel te droog dreigt te worden.

5
5
  • 150 g zachte geitenkaas

Schep het gerecht in een schaal. Verbrokkel de geitenkaas en strooi over het gerecht.

dieettip:

Kikkererwten zijn peulvruchten die de aardappelcomponent in een maaltijd kunnen vervangen. Maar vergeleken met aardappels (of rijst of pasta) geven ze langer een gevoel van verzadiging.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.