Pom­poen­soep met gei­ten­kaas

Roosteren is dé manier om pompoen te bereiden. Daarna kun je er van alles mee maken, bijvoorbeeld soep.

(792)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Roosteren is dé manier om pompoen te bereiden. Daarna kun je er van alles mee maken, bijvoorbeeld soep. 4 personen
3 792

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadslee
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd het vruchtvlees in grove stukken en leg ze in de braadslee of ovenschaal.
  2. Meng de geperste knoflook, de verkruimelde chilipeper en de komijn in een kommetje met de olie. Bestrijk de pompoen met het oliemengsel. Rooster de pompoen in ca. 30 min. gaar in de oven en pureer de stukken daarna met de staafmixer. Verwarm de puree zachtjes in een ruime pan samen met de bouillon. Roer de soep door en breng het op smaak met (versgemalen) peper en zout.
  3. Schep de soep in de kommen en verdeel de geitenkaas en de takjes koriander erover.

combinatietip:

Lekker met brood erbij.

video

Pom­poen­soep ma­ken

Kookles - 02:27 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 240 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 1.135 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Kookboek: Australië

Pompoensoep met geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­soep met gei­ten­kaas

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 pompoen

Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

3
3

Snijd het vruchtvlees in grove stukken en leg ze in de braadslee of ovenschaal.

4
4
  • 2 tenen knoflook
  • 1 gedroogde chilipeper
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 3 el olijfolie

Meng de geperste knoflook, de verkruimelde chilipeper en de komijn in een kommetje met de olie.

5
5

Bestrijk de pompoen met het oliemengsel. Rooster de pompoen in ca. 30 min. gaar in de oven en pureer de stukken daarna met de staafmixer.

6
6
  • 1 liter groentebouillon (van tablet)

Verwarm de puree zachtjes in een ruime pan samen met de bouillon. Roer de soep door en breng het op smaak met (versgemalen) peper en zout.

Pureren

Instructievideo

00:51 min.

7
7
  • 150 g zachte geitenkaas
  • ½ bakje koriander

Schep de soep in de kommen en verdeel de stukjes geitenkaas en de takjes koriander erover.

combinatietip:

Lekker met brood erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.