Ge­gril­de groen­ten

Makkelijker kan bijna niet: alle groenten gaan op de bakplaat, de oven doet het werk.

(102)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Makkelijker kan bijna niet: alle groenten gaan op de bakplaat, de oven doet het werk. 4 personen
3 102

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven op 190 °C.
  2. Halveer de pompoen en verwijder met een lepel de zaden en de draderige binnenkant. Snijd de helften in parten. Snijd de aubergine in schuine plakken en de rode ui in parten.
  3. Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de aubergine en ui ertussen. Snijd de ongeschilde peren in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd in parten en leg ze tusen de groenten. Besprenkel de groenten met olie, bestrooi met tijm en peper en zout naar smaak. Rooster 40 min. in het midden van de oven.
  4. Haal de blaadjes van de peterselie. Pureer de peterselieblaadjes met de extra vierge olie en breng op smaak met peper en zout. Neem de groenten uit de oven en besprenkel met de peterselieolie.
video

Pom­poen schil­len en snij­den

Instructievideo - 01:05 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 20 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 10 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde groenten

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de groen­ten

1
1

Verwarm de oven op 190 °C.

2
2
  • 1 pompoen

Halveer de pompoen en verwijder met een lepel de zaden en de draderige binnenkant. Snijd de helften in parten.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo

01:05 min.

3
3
  • 2 aubergines
  • 3 rode uien

Snijd de aubergine in schuine plakken en de rode ui in parten.

4
4

Verdeel de pompoen over een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de aubergine en ui ertussen.

5
5
  • 2 handperen

Snijd de ongeschilde peren in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd in parten en leg ze tusen de groenten.

6
6
  • 4 el olijfolie
  • 1 el gedroogde tijm

Besprenkel de groenten met olie, bestrooi met tijm en peper en zout naar smaak. Rooster 40 min. in het midden van de oven.

7
7
  • 20 g platte peterselie
  • 4 el olijfolie extra vierge

Haal de blaadjes van de peterselie. Pureer de peterselieblaadjes met de extra vierge olie en breng op smaak met peper en zout.

8
8

Neem de groenten uit de oven en besprenkel met de peterselieolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.