Ge­bak­ken au­ber­gi­ne met moz­za­rel­la

Een Italiaans minitaartje op je bord.

(104)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans voorgerecht Een Italiaans minitaartje op je bord. 4 personen
3 104

Ingrediënten

Keukenspullen
  • vergiet
  • keukenpapier

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd 8 gelijke plakken van de aubergine. Leg de plakken in een vergiet, bestrooi ze aan beide kanten royaal met zout en laat minimaal 10 min. uitlekken. Dep de aubergine droog met keukenpapier.
  2. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aubergine in 10 min. bruin en gaar. Keer halverwege.
  3. Besprenkel de aubergine met de azijn en breng op smaak met peper en zout. Snijd de mozzarella in 4 gelijke plakken. Leg op 4 borden een plak aubergine en leg hierop enkele blaadjes basilicum. Leg de mozzarella op het basilicum en dek af met de rest van de aubergine.

Tip:

Met de rest van de basilicumblaadjes kun je een heerlijke Italiaanse crostini maken. Kijk voor het recept elders op Allerhande.

video

Groen­ten gril­len en roos­te­ren

Instructievideo - 00:50 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gebakken aubergine met mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­bak­ken au­ber­gi­ne met moz­za­rel­la

1
1
  • 1 gestreepte aubergine

Snijd 8 gelijke plakken van de aubergine. Leg de plakken in een vergiet, bestrooi ze aan beide kanten royaal met zout en laat minimaal 10 min. uitlekken.

2
2
  • 3 el olijfolie

Dep de aubergine droog met keukenpapier. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de aubergine in 10 min. bruin en gaar. Keer halverwege.

3
3
  • ½ el balsamicoazijn

Besprenkel de aubergine met de azijn en breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 125 g buffelmozzarella
  • 7½ g basilicum

Snijd de mozzarella in 4 gelijke plakken. Leg op elk bord een plak aubergine en leg hierop enkele blaadjes basilicum.

5
5

Leg de mozzarella op het basilicum en dek af met de rest van de aubergine.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.