Au­ber­gi­ne met moz­za­rel­la, to­maat en pes­to

Fan van salade caprese? Probeer dan eens deze variant met aubergine uit de oven.

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 325 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(6)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans bijgerecht Fan van salade caprese? Probeer dan eens deze variant met aubergine uit de oven. 4 personen
3 6

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de aubergines in de breedte om de cm in, maar niet door. Leg de aubergines op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie. Bak in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.
  2. Snijd ondertussen de mozzarella en tomaten in plakjes. Neem de aubergines uit de oven, laat iets afkoelen en doe in elke inkeping een plakje mozzarella en een plakje tomaat. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de pesto erover en zet nog 10 min. in de oven tot de mozzarella is gesmolten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 325 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 28 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 445 mg
  • vezels 3 g
Tags

Aubergine met mozzarella, tomaat en pesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Au­ber­gi­ne met moz­za­rel­la, to­maat en pes­to

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 2 aubergines

Snijd de aubergines in de breedte om de cm in, maar niet door.

3
3
  • 3 el olijfolie

Leg de aubergines op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met de olie. Bak in het midden van de oven in ca. 35 min. gaar.

4
4
  • 125 g mozzarella
  • 2 kleine, zoete tomaten

Snijd ondertussen de mozzarella en tomaten in plakjes.

5
5

Neem de aubergines uit de oven, laat iets afkoelen en doe in elke inkeping een plakje mozzarella en een plakje tomaat.

6
6

Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 2 el groene pesto

Verdeel de pesto erover en zet nog 10 min. in de oven tot de mozzarella is gesmolten.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.