As­per­ge­bur­ger met au­ber­gi­ne & moz­za­rel­la

Een burger van asperges: heel lekker!

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een burger van asperges: heel lekker! 4 personen
3 7

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm en de salade-ui in stukjes van 4 cm. Verhit 2 el olie in een hapjespan en bak de aubergine 15 min. op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de laatste 5 min. de salade-ui toe.
  2. Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de burgers ca. 8 min. Keer halverwege. Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes. Snijd de sesambollen open.
  3. Meng de aubergine, mozzarella en pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel wat rucola, de burgers en een schepje auberginemengsel over de broodjes. Serveer de rest van de aubergine en rucola erbij.

variatietip:

In plaats van een aspergeburger kun je ook een vegaburger (AH Tivall) nemen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 49 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 750 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Aspergeburger met aubergine & mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

As­per­ge­bur­ger met au­ber­gi­ne & moz­za­rel­la

1
1
  • 2 aubergines
  • 1 bosje salade-ui

Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm en de salade-ui in stukjes van 4 cm.

2
2
  • 2 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en bak de aubergine 15 min. op middelhoog vuur.

3
3

Schep regelmatig om. Voeg de laatste 5 min. de salade-ui toe.

4
4
  • 1 el olijfolie
  • 360 g aspergeburger

Verhit ondertussen de rest van de olie in een koekenpan en bak de burgers ca. 8 min. Keer halverwege.

5
5
  • 250 g mozzarella
  • 4 sesambollen

Snijd ondertussen de mozzarella in blokjes. Snijd de sesambollen open.

6
6
  • 3 el arrabbiata pesto

Meng de aubergine, mozzarella en pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

7
7
  • 75 g rucola

Verdeel wat rucola, de burgers en een schepje auberginemengsel over de broodjes.

8
8

Serveer de rest van de aubergine en rucola erbij.

variatietip:

In plaats van een aspergeburger kun je ook een vegaburger (AH Tivall) nemen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.