Spa­ghet­ti met au­ber­gi­ne en pes­to

Een snelle pasta met ui en courgette kan natuurlijk niet zonder een lekkere pesto.

(157)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Een snelle pasta met ui en courgette kan natuurlijk niet zonder een lekkere pesto. 4 personen
3 157

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de aubergines schoon en snijd in kleine stukjes. Snijd de ui fijn. Verhit de olie in een ruime koekenpan (of wok) en bak hierin de ui en aubergine 6 min., schep geregeld om.
  2. Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitjes op matig vuur heel lichtbruin. Laat afkoelen op een bord. Meng de spaghetti met het aubergine-uimengsel en de pesto. Warm nog 2 min. door. Strooi de pijnboompitjes eroverheen. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de spaghetti over de borden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 87 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 5 g
  • natrium 540 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 42-43

Spaghetti met aubergine en pesto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spa­ghet­ti met au­ber­gi­ne en pes­to

1
1
  • 400 g spaghetti
  • 2 aubergines
  • 2 uien

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak de aubergines schoon en snijd in kleine stukjes. Snijd de ui fijn.

2
2
  • 3 el olijfolie

Verhit de olie in een ruime koekenpan (of wok) en bak hierin de ui en aubergine 6 min., schep geregeld om.

3
3
  • 65 g pijnboompitten

Rooster ondertussen in een droge koekenpan de pijnboompitjes op matig vuur heel lichtbruin. Laat afkoelen op een bord.

4
4
  • 190 g pesto alla Genovese

Meng de spaghetti met het aubergine-uimengsel en de pesto. Warm nog 2 min. door. Strooi de pijnboompitjes eroverheen.

5
5

Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel de spaghetti over de borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.