Ma­ca­ro­ni met au­ber­gi­ne en moz­za­rel­la

(139)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 139

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en ui 3 min. Voeg de aubergine toe en bak 5 min. mee. Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat vervolgens op laag vuur met de deksel op de pan 15 min. stoven. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel over 4 borden. Verdeel de saus en mozzarella erover. Bestrooi met het basilicum.

Tip:

Houd u van pittig? Bestrooi de macaroni met gedroogde chilipeper (molen 26 g).

video

Knof­look snij­den

Instructievideo - 00:57 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 610 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Macaroni met aubergine en mozzarella

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ca­ro­ni met au­ber­gi­ne en moz­za­rel­la

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 2 aubergines
  • 2 uien

Snijd de aubergine in stukjes en snijd de knoflook fijn. Snijd de ui in ringen.

2
2
  • 4 el olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook en ui 3 min. Voeg de aubergine toe en bak 5 min. mee.

3
3
  • 400 g tomatenblokjes

Voeg de tomatenblokjes toe en breng aan de kook. Laat vervolgens op laag vuur met de deksel op de pan 15 min. stoven. Breng op smaak met peper en zout

4
4
  • 300 g macaroni

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

5
5
  • 2 zakjes mozzarella
  • 15 g basilicum

Snijd de mozzarella in stukjes en scheur de basilicumblaadjes.

6
6

Verdeel de pasta over borden. Verdeel de saus en mozzarella erover. Bestrooi met het basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.