Ci­troen­kip uit de oven

(392)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 392

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (30 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Boen de citroen schoon en snijd de helft in parten en pers de ander helft uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Maak een marinade door het citroensap te mengen met de tijm, honing en de olijfolie. Pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Bestrijk de kipfilets met de marinade en zet afgedekt 15 min. in de koelkast. Doe de kip in een ovenschaal en leg de parten citroen ertussen. Bak de kip in ca. 25 min. bruin en gaar. Garneer met de resterende takjes tijm.

combinatietip:

Lekker met gebakken krieltjes en sperziebonen.

video

Ci­trus snij­den

Instructievideo - 01:15 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 300 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Citroenkip uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ci­troen­kip uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 2 citroenen
  • 8 g tijm

Boen de citroen schoon en snijd de helft van de citroen in parten en pers de ander helft uit. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

3
3
  • 2 el honing
  • 4 el olijfolie
  • 1 teen knoflook

Maak een marinade door het citroensap te mengen met de tijm, honing en de olijfolie. Pers de knoflook erboven. Breng op smaak met peper en zout.

4
4
  • 4 kipfilet

Bestrijk de kipfilets met de marinade en zet afgedekt 15 min. in de koelkast.

5
5

Doe de kip in een ovenschaal en leg de parten citroen ertussen. Bak de kip in ca. 25 min. bruin en gaar. Garneer met de resterende takjes tijm.

combinatietip:

Lekker met gebakken krieltjes en sperziebonen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.