Lam uit de oven met ge­roos­ter­de ven­kel

De anijsachtige smaak van venkel past perfect bij lamsvlees

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 535 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 15 min. oventijd
(107)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht De anijsachtige smaak van venkel past perfect bij lamsvlees 4 personen
3 107

Ingrediënten

Keukenspullen
  • staafmixer
  • ovenschaal (25 x 35 cm)
  • grillpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Snijd de tomaten in reepjes en de knoflook fijn. Pureer de tomaten en knoflook met de azijn, honing, tijm, 2 el olie en peper.
  2. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de lamsrack hierin op hoog vuur rondom bruin. Doe het vlees met bakvocht over in de ovenschaal of een bakblik en zet dit ca. 15 min. in de oven. Verwarm de tomatenjam op laag vuur. Snijd ondertussen de venkel in plakken van een 1/2 cm en bestrijk ze met de rest van de olie.
  3. Verhit de grillpan en gril de venkel 1-2 min. aan beide kanten en bestrooi met peper en eventueel zout. Neem het vlees uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat nog 2-3 min. staan alvorens het in plakken te snijden.
  4. Verdeel de venkel over de borden, leg het lamsvlees ernaast en bestrooi het met peper en eventueel zout. Serveer met de tomatenjam.
video

Ven­kel be­rei­den

Instructievideo - 01:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 14 g
  • vet 40 g
    waarvan verzadigd 13 g
  • natrium 220 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Lam uit de oven met geroosterde venkel

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lam uit de oven met ge­roos­ter­de ven­kel

1
1

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

2
2
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 1 teen knoflook

Snijd de tomaten in reepjes en de knoflook fijn.

Knoflook snijden

Instructievideo

00:57 min.

3
3
  • 3 el balsamicoazijn
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 tl verse tijm
  • 2 el olie

Pureer de tomaten en knoflook met de azijn, honing, tijm, olie en peper.

4
4
  • 1 el olie
  • 750 g lamsrack

Verhit de olie in een koekenpan en bak de lamsrack hierin op hoog vuur rondom bruin.

5
5

Doe het vlees met bakvocht over in de ovenschaal of een bakblik en zet dit ca. 15 min. in de oven.

6
6
  • 2 venkelknollen
  • 2 el olie

Verwarm de tomatenjam op laag vuur. Snijd ondertussen de venkel in plakken van een 1/2 cm en bestrijk ze met de rest van de olie.

Venkel bereiden

Instructievideo

01:54 min.

7
7

Verhit de grillpan en gril de venkel 1-2 min. aan beide kanten en bestrooi met peper en eventueel zout.

8
8

Neem het vlees uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat nog 2-3 min. staan alvorens het in plakken te snijden.

9
9

Verdeel de venkel over de borden, leg het lamsvlees ernaast en bestrooi het met peper en eventueel zout. Serveer met de tomatenjam.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.