Knof­look­kip uit de oven

  • hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 470 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 1 u. 40 min. oventijd
(172)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 6 personen
3 172

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • braadslede

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Wrijf de kip in met 1 el olie, peper en zout. Boen de citroen goed schoon. Snijd de helft van de citroen in parten. Pel ⅓ van de tenen knoflook. Vul de holte tussen de poten van de kip met de citroenparten, de helft van de tijm en de gepelde tenen knoflook. Verhit 4 el olie in een koekenpan en bak de kip rondom aan. Leg de kip in de braadslee, met de borst naar beneden (zo blijft de borst lekker smeuïg en droogt hij niet uit).
  2. Snijd de rest van de citroen in 6 parten. Doe de citroenparten, de rest van de tijm en de rest van de ongepelde tenen knoflook bij de kip. Snijd van de bol knoflook het kapje af en voeg de bol in zijn geheel toe. Dek de kip af met aluminiumfolie en zet hem ca. 50 min. in het midden van de oven. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in de lengte in parten. Neem de braadslee uit de oven, schep de rest van de olie over de kip en leg de aardappelparten bij de kip.
  3. Zet de braadslee zonder folie terug in de oven. Laat opnieuw ca. 50 min. in de oven staan. Keer de kip na 25 min. zodat je ook een bruin korstje op de borst krijgt en bedruip hem nog een keer met wat bakvet. Haal de kip uit de braadslee, snijd hem in stukken en verdeel over 6 borden. Schep de aardappelen erbij.

combinatietip:

Lekker met geroosterde groenten (recept elders op ah.nl).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 42 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Knoflookkip uit de oven

terug naar recept

Knof­look­kip uit de oven

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 1 scharrelkip
  • 1 el olijfolie
  • 2 citroenen

Wrijf de kip in met de olie, peper en zout. Boen de citroen goed schoon. Snijd de helft van de citroenen in parten.

3
3
  • 4 takjes tijm
  • 4 tenen knoflook

Vul de holte tussen de poten van de kip met de citroenparten, tijm en de gepelde tenen knoflook.

4
4
  • 4 el olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip rondom aan.

5
5

Leg de kip in de braadslee, met de borst naar beneden (zo blijft de borst lekker smeuïg en droogt hij niet uit).

6
6
  • 4 takjes tijm
  • 8 tenen knoflook

Snijd de rest van de citroen in 6 parten. Doe de citroenparten, tijm en de ongepelde tenen knoflook bij de kip.

7
7
  • 1 bol knoflook

Snijd van de bol knoflook het kapje af en voeg de bol in zijn geheel toe.

8
8
  • 1 kg aardappelen

Dek de kip af met aluminiumfolie en zet hem ca. 50 min. in het midden van de oven. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in de lengte in parten.

9
9
  • 2 el olijfolie

Neem de braadslee uit de oven, schep de olie over de kip en leg de aardappelparten bij de kip.

10
10

Zet de braadslee zonder folie terug in de oven. Laat opnieuw ca. 50 min. in de oven staan.

11
11

Keer de kip na 25 min. zodat je ook een bruin korstje op de borst krijgt en bedruip hem nog een keer met wat bakvet.

12
12

Haal de kip uit de braadslee, snijd hem in stukken en verdeel over borden. Schep de aardappelen erbij.

combinatietip:

Lekker met geroosterde groenten (recept elders op ah.nl).

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.