Ci­troen­kip

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 550 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 2 u. 30 min. wachten
(63)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 63

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier, keukentouw

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rasp de schil van 1 citroen, pers de vrucht uit. Meng het rasp en het sap met 6 el olie. Ris de blaadjes van 5 takjes tijm en roer deze door de citroenolie. Voeg de plakjes van 1 teen knoflook en peper en zout naar smaak toe. Wrijf de kip in met de helft van de citroenolie en laat afgedekt minimaal 1 uur marineren. Verwarm de oven voor op 190 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de tweede citroen in zo dun mogelijke plakken, bedek hier de bakplaat mee. Besprenkel met 2 el olie. Snijd de derde citroen in parten. Vul de holte tussen de poten met de citroenparten en de rest van de tijm en knoflook, bind de poten samen met keukentouw. Leg de kip met de borst op de met citroen belegde bakplaat. Schenk de helft van de citroenolie die je over hebt over de kip. Zet de bakplaat in het midden van de oven en bak de kip in ca. 1 1/5 uur goudbruin. Keer halverwege en bedruip met de rest van de citroenolie. Snijd de kip in stukken en verdeel over 4 borden. Serveer met een plakje citroen van de bakplaat. Lekker met gebakken aardappelen en een groene salade.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 50 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.