Au­ber­gi­nes uit de oven

Zó mooi, ook geschikt voor een etentje. De oven doet het meeste werk!

(526)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan hoofdgerecht Zó mooi, ook geschikt voor een etentje. De oven doet het meeste werk! 4 personen
4 526

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergines met steeltje in de lengte. Maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees, maar laat de schil heel. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes. Leg de aubergines met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de rode peper over de auberginehelften. Besprenkel met 5 el olie en bestrooi met de gedroogde tijm, peper en zout. Rooster ca. 40 min. in de oven.
  2. Bereid ondertussen de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin. Haal de blaadjes van de takjes munt en pureer met de rest van de olie met een staafmixer. Pers de knoflook boven de Griekse yoghurt en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en zout. Schep de yoghurt op de aubergines. Besprenkel met muntolie en bestrooi met amandelschaafsel. Serveer met de rijst. Bon appétit!
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 650 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 58 g
  • vet 39 g
    waarvan verzadigd 9 g
  • natrium 55 mg
  • vezels 8 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Aubergines uit de oven

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Au­ber­gi­nes uit de oven

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 4 aubergines

Halveer de aubergines met steeltje in de lengte. Maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees, maar laat de schil heel.

3
  • 1 rode peper

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in reepjes.

4

Leg de aubergines met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de rode peper over de auberginehelften.

5
  • 5 el olijfolie
  • 2 tl gedroogde tijm

Besprenkel met de olie en bestrooi met de gedroogde tijm, peper en zout. Rooster ca. 40 min. in de oven.

6
  • 275 g notenrijst

Bereid ondertussen de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7
  • 23 g amandelschaafsel

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin.

8
  • 15 g munt
  • 3 el olijfolie

Haal de blaadjes van de takjes munt en pureer met de olie met een staafmixer.

9
  • 1 teen knoflook
  • 300 g Griekse yoghurt

Pers de knoflook boven de Griekse yoghurt en meng door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

10

Schep de yoghurt op de aubergines. Besprenkel met muntolie en bestrooi met amandelschaafsel. Serveer met de rijst. Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.