Pap­par­del­le met stra­cot­to

Op en top Italiaans gerecht geïnspireerd op het pannetje vlees dat vroeger op de kachel langzaam gaar sudderde.

(122)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Op en top Italiaans gerecht geïnspireerd op het pannetje vlees dat vroeger op de kachel langzaam gaar sudderde. 6 personen
3 122

Ingrediënten

6 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenvaste braadpan

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 140 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees eventueel in delen 5 min. Keer halverwege en voeg de ui, knoflook en rozemarijn toe. Doe de wijn erbij. Voeg de fond toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en zet de pan ca. 4 uur in de oven. Roer halverwege en voeg wat water toe als het vlees te droog wordt.
  2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de pan uit de oven en trek het vlees met 2 vorken in draadjes uit elkaar. Snijd de peterselie fijn. Giet de pasta af en meng met het vlees. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de peterselie.

bereidingstip:

Vang het kookvocht van de pasta op en voeg toe als het gerecht te droog wordt.

combinatietip:

Lekker met gegrilde groente en Parmezaanse kaas; dan is het gerecht niet meer lactosevrij.

Tip:

Je kunt het vlees 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm 10 min. op middelhoog vuur.

video

Vlaams draad­jes­vlees ma­ken

Kookles - 06:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 42 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 180 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Pappardelle met stracotto

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pap­par­del­le met stra­cot­to

1
1
  • 2 uien
  • 4 tenen knoflook

Verwarm de oven voor op 140 °C. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 4 el olijfolie
  • 1 kg ribrunderlap
  • ½ tl gedroogde rozemarijn
  • 250 ml rode wijn

Verhit de olie in de braadpan en bak het vlees eventueel in delen 5 min. Keer halverwege en voeg de ui, knoflook en rozemarijn toe. Doe de wijn erbij.

3
3
  • 380 ml vleesfond

Voeg de fond toe en breng aan de kook.

4
4

Doe de deksel op de pan en zet de pan ca. 4 uur in de oven. Roer halverwege en voeg wat water toe als het vlees te droog wordt.

5
5
  • 300 g pappardelle

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 10 g peterselie

Neem de pan uit de oven en trek het vlees met 2 vorken in draadjes uit elkaar. Snijd de peterselie fijn.

7
7

Giet de pasta af en meng met het vlees. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Garneer met de peterselie.

bereidingstip:

Vang het kookvocht van de pasta op en voeg toe als het gerecht te droog wordt.

combinatietip:

Lekker met gegrilde groente en Parmezaanse kaas; dan is het gerecht niet meer lactosevrij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.