Pap­par­del­le met an­dij­vie

Gerecht vól goede ingrediënten: hazelnoten (goede vetten!) en andijvie (vitamine A en C!).

(163)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Gerecht vól goede ingrediënten: hazelnoten (goede vetten!) en andijvie (vitamine A en C!). 4 personen
3 163

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (15 x 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de ovengrill voor en snijd de ui in parten. Schep in de ovenschaal de ui om met de azijn, suiker en 2 el olie en strooi er peper en eventueel zout over. Zet de ovenschaal 10 cm onder de hete grill en rooster de ui in ca. 20 min. bruin en gaar. Schep af en toe om.
  2. Kook ondertussen de pappardelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Rooster ondertussen de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat even afkoelen en hak grof.
  4. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak de andijvie in 3 min. beetgaar. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en eventueel zout.
  5. Giet de pappardelle af en schep door de andijvie in de wok. Verdeel de geroosterde ui en hazelnoten erover.
video

No­ten, za­den en pit­ten roos­te­ren

Instructievideo - 01:19 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 545 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 45 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Pappardelle met andijvie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pap­par­del­le met an­dij­vie

1
1
  • 3 rode uien

Verwarm de ovengrill voor en snijd de ui in parten.

2
2
  • ½ el balsamicoazijn
  • 1 el donkerbruine basterdsuiker
  • 2 el olijfolie

Schep in de ovenschaal de ui om met de azijn, suiker en de olie en strooi er peper en eventueel zout over.

3
3

Zet de ovenschaal 10 cm onder de hete grill en rooster de ui in ca. 20 min. bruin en gaar. Schep af en toe om.

4
4
  • 300 g pappardelle

Kook ondertussen de pappardelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5
  • 75 g hazelnoten

Rooster ondertussen de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat even afkoelen en hak grof.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo

01:19 min.

6
6
  • 2 el olijfolie
  • 400 g gesneden andijvie
  • 1 mespunt nootmuskaat

Verhit de olie in een wok en roerbak de andijvie in 3 min. beetgaar. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en eventueel zout.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

7
7

Giet de pappardelle af en schep door de andijvie in de wok. Verdeel de geroosterde ui en hazelnoten erover.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.