Porto­bel­lo met pap­par­del­le

Kruidige pasta met een heerlijk gevulde portobello. Mogen we al aan tafel?

(302)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Kruidige pasta met een heerlijk gevulde portobello. Mogen we al aan tafel? 4 personen
4 302

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • braadslede

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de portobellosteeltjes in stukjes, de aubergine in blokjes van 1 cm en de tomaten in reepjes. Snijd vervolgens de knoflook fijn en de mozzarella in blokjes. Snijd de basilicum in dunne reepjes en snijd de peterselie en de sjalotten fijn.
  2. Verhit de olie en bak de aubergine 5 min. Voeg de knoflook en de stukjes steel toe en laat alles op laag vuur met de deksel op de pan 4 min. garen. Haal de pan van het vuur en meng met de tomaten, mozzarella en 1/3 van het basilicum. Breng op smaak met peper en eventueel zout en vul de portobello's. Bestrijk de randen met de olie. Zet in een braadslee, strooi de pijnboompitten over de portobello en bak in 30 min. gaar.
  3. Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de sjalotten op middelhoog vuur 4 min. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en voeg toe aan de sjalotten. Voeg de wijn, peterselie en 1/3 van het basilicum toe. Warm 1 min. door. Verdeel de pasta over de borden, leg de portobello's erop en bestrooi met de rest van het basilicum.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 615 kcal
  • eiwit 23 g
  • koolhydraten 47 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 235 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in

Portobello met pappardelle

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Porto­bel­lo met pap­par­del­le

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 4 portobello's
  • 1 aubergine
  • 8 semi-zongedroogde tomaten

Snijd de portobellosteeltjes in stukjes, de aubergine in blokjes van 1 cm en de tomaten in reepjes.

3
3
  • 3 tenen knoflook
  • 125 g mozzarella
  • 12 takjes verse basilicum
  • 3 takjes platte peterselie
  • 2 sjalotten

Snijd vervolgens de knoflook fijn en de mozzarella in blokjes. Snijd de basilicum in dunne reepjes en snijd de peterselie en de sjalotten fijn.

4
4
  • 3 el olijfolie extra vierge

Verhit de olie en bak de aubergine 5 min. Voeg de knoflook en de stukjes steel toe en laat alles op laag vuur met de deksel op de pan 4 min. garen.

5
5

Haal de pan van het vuur en meng met de tomaten, mozzarella en 1/3 van het basilicum.

6
6
  • 1 el olijfolie extra vierge

Breng op smaak met peper en eventueel zout en vul de portobello's. Bestrijk de randen met de olie.

7
7
  • 4 el pijnboompitten

Zet in een braadslee, strooi de pijnboompitten over de portobello en bak in 30 min. gaar.

8
8
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 250 g pappardelle

Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak de sjalotten op middelhoog vuur 4 min. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

9
9
  • 50 ml witte wijn

Giet de pasta af en voeg toe aan de sjalotten. Voeg de wijn, peterselie en 1/3 van het basilicum toe. Warm 1 min. door.

10
10

Verdeel de pasta over de borden, leg de portobello's erop en bestrooi met de rest van het basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.