Chi­ne­se kip

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 295 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
(48)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht 4 personen
2 48

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal 25 x 25 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schenk 400 ml water in een pan waar de kip net in past. Voeg de sojasaus, honing, sherry en citroen toe. Snijd de ongeschilde gember in plakjes en voeg toe. Breng aan de kook. Neem van het vuur en leg de kip in de pan. Laat minimaal 30 min. marineren. Keer regelmatig.
  2. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Neem de kip uit de marinade en leg hem op zijn zijkant in de ovenschaal. Zet ca. 1 uur in het midden van de oven. Leg halverwege op de andere kant. Dek af met aluminiumfolie als de kip te donker wordt. Verdeel de kip in stukken en serveer met rijst en geroerbakte paksoi.
video

Kip ver­de­len

Instructievideo - 01:04 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.