Ja­pan­se zoet­zu­re ma­ri­na­de

  • bijgerecht
  • 4 personen
    • 10 min. bereiden
(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans bijgerecht 4 personen
4 13

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In pannetje sherry, azijn, sojasaus, honing en gember al roerend aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten koken. Marinade laten afkoelen. Olie door marinade mengen. Vis, vlees of groenten vlak voor grillen en halverwege grilltijd met marinade bestrijken.
  2. Marinade voor 500 g vis, vlees of kip.

Tip:

De ideale supersnelle marinade. Bestrijk het vlees vlak voor en tijdens het grillen voor een heerlijk zoet korstje. Marinade die over is, levert een heerlijk sausje. Voeg een scheutje water toe en kook de marinade 2 minuten. Lekker voor tonijn, entrecote, kip, varkensvlees en plakken tomaat.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Het Barbecueboek

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.