Ma­ri­na­de voor sa­té

(56)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
aziatisch bijgerecht 4 personen
3 56

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vijzel

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de onderkant van het citroengras. Verwijder het buitenste blad en snijd de stengel in 3 stukken. Doe het citroengras samen met de knoflook, geschilde gember en eventueel zout in de vijzel. Stamp flink tot alles fijn is.
  2. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp toe aan de vijzel. Houd het sap apart. Voeg de suiker en sambal toe. Stamp tot het goed vermengd is.
  3. Meng de sojasaus, olie en 2 el citroensap door de marinade in de vijzel. De citroen zorgt voor frisheid én voor mals vlees of vis.

bereidingstip:

Je kunt de marinade 1 dag van tevoren bereiden.

video

Sa­té ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 70 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 4 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Marinade voor saté

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ma­ri­na­de voor sa­té

1
1
  • 1 stengel citroengras

Snijd de onderkant van het citroengras. Verwijder het buitenste blad en snijd de stengel in 3 stukken.

2
2
  • 2 cm gember
  • 2 tenen knoflook

Schil de gember. Doe het citroengras samen met de knoflook, gember en eventueel zout in de vijzel. Stamp flink tot alles fijn is.

3
3
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp toe aan de vijzel. Houd het sap apart.

4
4
  • 1½ el donkerbruine basterdsuiker
  • ½ el sambal oelek

Voeg de suiker en sambal toe. Stamp tot het goed vermengd is.

5
5
  • 3 el Japanse sojasaus
  • 1 el sesamolie

Meng de sojasaus, olie en 2 el citroensap door de marinade in de vijzel. De citroen zorgt voor frisheid én voor mals vlees of vis.

bereidingstip:

Je kunt de marinade 1 dag van tevoren bereiden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.