Gar­na­len­sa­té met ana­nas

De garnalen zijn lekker op smaak door de marinade van sambal, citroengras, sojasaus en knoflook.

(17)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht De garnalen zijn lekker op smaak door de marinade van sambal, citroengras, sojasaus en knoflook. 4 personen
4 17

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vijzel
  • 12 satéprikkers
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zorg dat de garnalen ontdooid zijn. Snijd de onderkant van het citroengras. Verwijder het buitenste blad en snijd de stengel in stukjes. Doe het citroengras samen met de geschilde en fijngesneden gember, knoflook en eventueel zout in de vijzel. Stamp flink tot alles fijn is. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Houd het sap apart en stamp het rasp, de basterdsuiker en sambal erdoor. Neem de pasta uit de vijzel en meng met de sojasaus, olie en 2 el citroensap in een kom tot een marinade.
  2. Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en laat het staartje zitten. Rijg de garnalen om en om met de ananas aan de satéprikkers. Schenk de marinade over de garnalen en laat afgedekt in de koelkast minimaal 45 min. marineren. Steek ondertussen de barbecue aan. Neem de saté uit de koelkast. Gril in porties in 3-4 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

Tip:

Je kunt de garnalen de avond tevoren al laten marineren in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 155 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 0 g
  • natrium 1.900 mg
  • vezels 2 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Garnalensaté met ananas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gar­na­len­sa­té met ana­nas

1
  • 500 g rauwe ongepelde zoutwatergarnalen

Zorg dat de garnalen ontdooid zijn.

2
  • 1 stengel citroengras

Snijd de onderkant van het citroengras. Verwijder het buitenste blad en snijd de stengel in stukjes.

3
  • 2 cm verse gember
  • 2 tenen knoflook

Doe het citroengras samen met de geschilde en fijngesneden gember, knoflook en eventueel zout in de vijzel. Stamp flink tot alles fijn is.

4
  • 1 citroen
  • 1½ el donkerbruine basterdsuiker
  • ½ el sambal oelek

Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Houd het sap apart en stamp het rasp, de basterdsuiker en sambal erdoor.

5
  • 3 el sojasaus
  • 1 el sesamolie

Neem de pasta uit de vijzel en meng met de sojasaus, olie en 2 el citroensap in een kom tot een marinade.

6
  • 400 g ananasstukjes

Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en laat het staartje zitten. Rijg de garnalen om en om met de ananas aan de satéprikkers.

Tip: Week de satéprikkers 30 min. in water.

7

Schenk de marinade over de garnalen en laat afgedekt in de koelkast minimaal 45 min. marineren.

8

Steek ondertussen de barbecue aan.

9

Neem de saté uit de koelkast. Gril in porties in 3-4 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

10

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.