Kip­sa­té met se­roen­deng

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 470 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(26)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 26

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 12 satéprikkers, 30 min. geweekt in koud water
  • vijzel
  • barbecue of grillpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de onderkant van 1 stengel citroengras. Verwijder het buitenste blad, snijd de stengel in 3 stukken en doe samen met de knoflook, gember en eventueel zout in de vijzel. Stamp flink tot alles fijn is.
  2. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Houd het sap apart en voeg het rasp toe aan de vijzel. Voeg de suiker en sambal toe. Stamp tot het goed vermengd is. Neem de pasta uit de vijzel en meng met de sojasaus, sesamolie en 2 el citroensap in een kom tot een marinade.
  3. Snijd de kip in stukken van 2 cm. Rijg het vlees aan de satéprikkers en leg de stokjes in een ruime schaal waar ze helemaal in passen. Schenk de marinade over het vlees en laat afgedekt in de koelkast minimaal 45 min. marineren.
  4. Neem de saté uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de pinda's in 2 min. goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  5. Maak de koekenpan schoon en verwarm deze vervolgens op laag vuur zonder olie of boter. Kneus ondertussen de andere stengel citroengras en maak de seroendeng: doe de komijn, koriander, het kokos en citroengras in de pan. Bak 5 min. op laag vuur. Roer regelmatig zodat het niet kan aanbranden. Voeg de pinda’s toe, schep om, verwijder het citroengras en doe in een kommetje.
  6. Steek de barbecue aan of verhit de grillpan en gril de saté in porties in 4-6 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Serveer de saté met de seroendeng.

Tip:

U kunt de kip de avond tevoren al laten marineren in de koelkast.

video

Sa­té ma­ken

Kookles interactief - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 470 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.