Rund­vlees te­riy­a­ki met se­sam-broc­co­li

In Japan zijn ze gék op broccoli, en wij ook. Zeker in combinatie met rundvlees en sojasaus.

(162)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
japans hoofdgerecht In Japan zijn ze gék op broccoli, en wij ook. Zeker in combinatie met rundvlees en sojasaus. 4 personen
3 162

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng de sherry aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken. Voeg van het vuur af 4 el sojasaus en de honing toe. Zet apart.
  2. Snijd ondertussen de roosjes van de broccoli. Kook de roosjes 4 min. Verhit 3 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak het sesam­zaad in 1 min. goudbruin.
  3. Pers de limoen uit. Meng het limoensap met de sesamolie en 1 el sojasaus en het sesamzaad plus olie toe. Schep door de broccoli en breng op smaak met peper en eventueel zout.
  4. Verhit 2 el zonnebloemolie in een koekenpan en bak de biefstukken 5 min. Keer halverwege. Draai het vuur uit. Voeg de sherrysaus toe en wentel de biefstukken erdoor.
  5. Laat nog 2-3 min. afgedekt rusten in de pan. Snijd het vlees in plakjes, schep de sherrysaus erbij en serveer met de broccoli. Lekker met noedels.
video

Bief­stuk met pe­per­saus ma­ken

Kookles - 04:54 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 450 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 27 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Rundvlees teriyaki met sesam-broccoli

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Rund­vlees te­riy­a­ki met se­sam-broc­co­li

1
1
  • 100 ml sherry medium dry
  • 4 el Japanse sojasaus
  • 2 el vloeibare honing

Breng de sherry aan de kook en laat 5 min. op laag vuur koken. Voeg van het vuur af de sojasaus en de honing toe. Zet apart.

2
2
  • 400 g broccoli
  • 3 el zonnebloemolie
  • 3 el sesamzaadjes

Snijd ondertussen de roosjes van de broccoli. Kook de roosjes 4 min. Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak het sesam­zaad in 1 min. goudbruin.

3
3
  • ½ limoen
  • 1 el sesamolie
  • 1 el Japanse sojasaus

Pers de limoen uit. Meng het limoensap met de sesamolie en voeg de rest van de sojasaus en het sesamzaad plus olie toe. Schep door de broccoli en breng op smaak met peper en eventueel zout.

4
4
  • 2 el zonnebloemolie
  • 4 biefstukken

Verhit de rest van de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de biefstukken 5 min. Keer halverwege. Draai het vuur uit. Voeg de sherrysaus toe en wentel de biefstukken erdoor.

5
5

Laat nog 2-3 min. afgedekt rusten in de pan. Snijd het vlees in plakjes, schep de sherrysaus erbij en serveer met de broccoli. Lekker met noedels.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.