Ge­ma­ri­neer­de kip op Chi­ne­se wij­ze

  • bijgerecht
  • 6 personen
  • 405 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 1 u. 30 min. wachten
(36)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 6 personen
3 36

Ingrediënten

Keukenspullen
  • braadslee

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de kip op kamertemperatuur komen. Verwijder het elastiek dat de poten bijeenhoudt. Breng een grote pan aan de kook en dompel de kip 3 min. in het kokende water. Laat uitlekken en dep droog. Maak een marinade van 50 ml water, de honing, sojasaus, sherry en azijn. Bestrijk de kip ermee en laat 3 uur onafgedekt op een koele, droge plek marineren. Bewaar de marinade.
  2. Verwarm de oven voor op 240 °C. Bestrijk de kip nogmaals met de marinade en met de olie. Leg de kip met de borst naar boven op een rooster. Vul een braadslee met heet water en zet die op een rooster onderin de oven. Zet het rooster met de kip op de braadslee. Rooster de kip 15 min. Keer de kip en zet de oven op 175 °C. Rooster in ca. 1 uur gaar en knapperig.
  3. Controleer regelmatig op gaarheid. Neem de kip uit de oven en dek af met een deksel of met aluminiumfolie en laat 15 min. rusten voordat u de kip gaat aansnijden.
video

Ge­bra­den kip met ci­troen en krui­den ma­ken

Kookles - 04:18 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.