Zo­mer­pas­ta met kip en to­maat

De zon staat hoog aan de hemel. Fijn dus dat dit gerecht in 20 minuten klaar is.

(422)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht De zon staat hoog aan de hemel. Fijn dus dat dit gerecht in 20 minuten klaar is. 4 personen
3 422

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Lekker erbij

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de ui in halve ringen en de paprika in blokjes. Snijd de kipfilet in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip in ca. 3 min. goudbruin. Voeg de ui en de paprika toe en bak 5 min. mee.
  2. Snijd de tomaten in parten en bak ca. 6 min. zacht mee. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout. Giet de spaghetti af en meng met het kip-tomatenmengsel. Verdeel de spaghetti over diepe borden.
video

Spa­ghet­ti ko­ken

Instructievideo - 01:46 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 54 g
  • vet 9 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 45 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Zomerpasta met kip en tomaat

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zo­mer­pas­ta met kip en to­maat

1
1
  • 300 g volkoren spaghetti

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Spaghetti koken

Instructievideo

01:46 min.

2
2
  • 1 ui
  • 1 puntpaprika

Snijd de ui in halve ringen en de paprika in blokjes.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 300 g kipfilet
  • 2 el olijfolie

Snijd de kipfilet in stukjes. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kip in ca. 3 min. goudbruin.

4
4

Voeg de ui en de paprika toe en bak 5 min. mee.

5
5
  • 5 trostomaten
  • 3 el citroensap

Snijd de tomaten in parten en bak ca. 6 min. zacht mee. Breng op smaak met het citroensap, peper en zout.

6
6

Giet de spaghetti af en meng met het kip-tomatenmengsel. Verdeel de spaghetti over diepe borden.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.