Schelp­jes­pas­ta met kip en to­maat-ru­co­la­s­ala­de

Pasta grande met heerlijk zachte stukjes kip en kruidige pastasaus.

(27)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Pasta grande met heerlijk zachte stukjes kip en kruidige pastasaus. 4 personen
3 27

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Breng 2 pannen met water aan de kook. Pel ondertussen de uien en snijd fijn. Snijd de kip in stukjes. Verhit 1/2 van de olie in de hapjespan en bak de ui en kip 5 min. Voeg de pastasaus toe en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 min. zachtjes stoven.
  2. Voeg zodra het water kookt de pasta toe aan een van de pannen met kokend water en kook in 10 min. beetgaar.
  3. Was ondertussen de sperziebonen en verwijder de steelaanzet. Doe zodra het water kookt de sperziebonen in de andere pan, voeg eventueel zout toe en kook in 8 min. beetgaar.
  4. Was en halveer ondertussen de tomaten. Meng met de sla en besprenkel met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  5. Giet de pasta en sperziebonen af. Meng de sperziebonen door de tomatensaus. Verdeel de pasta over diepe borden en schep de saus erop. Serveer de tomaat-rucolasalade erbij.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 590 kcal
  • eiwit 37 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 13 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 840 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box week 37 2016

Schelpjespasta met kip en tomaat-rucolasalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Schelp­jes­pas­ta met kip en to­maat-ru­co­la­s­ala­de

1
1
  • 2 uien
  • 365 g kipfilet

Breng 2 pannen met water aan de kook. Pel ondertussen de uien en snijd fijn. Snijd de kip in stukjes.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

2
2
  • 2 el olijfolie
  • 780 g sugo pastasaus kruiden

Verhit de olie in de hapjespan en bak de ui en kip 5 min. Voeg de pastasaus toe en breng al roerend aan de kook.

3
3

Draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan 10 min. zachtjes stoven.

4
4
  • 300 g schelpjespasta

Voeg zodra het water kookt de pasta toe aan een van de pannen met kokend water en kook in 10 min. beetgaar.

5
5
  • 400 g sperziebonen

Was ondertussen de sperziebonen en verwijder de steelaanzet.

6
6

Doe zodra het water kookt de sperziebonen in de andere pan, voeg eventueel zout toe en kook in 8 min. beetgaar.

7
7
  • 250 g cherrytomaten
  • 75 g rucolaslamelange
  • 2 el olijfolie

Was en halveer ondertussen de tomaten. Meng met de sla en besprenkel met de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

8
8

Giet de pasta en sperziebonen af. Meng de sperziebonen door de tomatensaus.

9
9

Verdeel de pasta over diepe borden en schep de saus erop. Serveer de tomaat-rucolasalade erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.